cover Rob bell + achtergrond.jpg

Velvet Elvis

In dit eerste boek van Rob Bell geeft hij een zeer bijzondere inleiding tot het christelijk geloof. Hij biedt vooral een frisse kijk op Jezus. Net zoals de Velvet Elvis – het beroemde schilderij van Elvis Presley – niet het laatste werk is dat deze popster in beeld brengt, is over Jezus ook niet het laatste woord gezegd. Iedere tijd zal z'n eigen nieuwe schilderij moeten maken van Jezus.

Bell vraagt christenen om ruimte te bieden voor twijfel en bevraagt letterknechten wier geloof lijkt af te hangen van een zesdaagse schepping. Hij wil af van de gebaande paden om zo op nieuwe ideeën te komen die helpen dat nieuwe schilderij van Jezus te maken.

Velvet Elvis, Rob Bell, Uitgeverij Plateau, 17,95

‘Velvet Elvis zit vol energie, die aanzet tot
meer geloofsbeweging’

Velvet Elvis is het sprankelende debuut van een van de meest getalenteerde en opvallende sprekers in de evangelische scene. Ik zie het als een moderne klassieker binnen de postevangelicale beweging. Het is een typische ‘voor starters’: lichte kost, maar wel met een paar stevige theologische punten.’
Reinier Sonneveld, schrijver en Lazarus-teamlid

‘Af en toe komen er mensen langs in je leven die zorgen voor een paradigma shift. Rob Bell is zo iemand. Velvet Elvis is wat mij betreft zijn beste boek, vol energie die aanzet tot meer (geloofs)beweging. 
Otto Kamsteeg, Lazarus-teamlid

Lees hier een fragment uit Velvet Elvis.